Contactlenzen kopen

Contactlenzen kopen

Het kan zijn dat je alles wat minder scherp ziet en dan is het eens tijd om naar een opticien of optometrist te gaan om je ogen eens te laten opmeten. De opticien of optometrist zal tijdens een oogmeting verschillende testen uitvoeren om exact te bepalen of je een sterkte nodig hebt. Wordt er een sterkte bij je gemeten dan is het zaak om dit te gaan corrigeren met een bril of met contactlenzen.

De meeste mensen kiezen ervoor om contactlenzen te kopen, omdat ze een bril niet handig vinden, of omdat ze niks aan hun uiterlijk willen veranderen. Kies je voor contactlenzen dan heb je hier een ruime keuze in. Er zijn namelijk twee hoofdsoorten, namelijk de harde contactlenzen en zachte contactlenzen en van deze twee soorten zijn de zachte contactlenzen het meest verkocht. Men kiest vaak voor zachte lenzen omdat deze fijner zitten, dit komt omdat ze een stuk dunner zijn en in de meeste gevallen gemaakt zijn van een flexibel silicone materiaal.

Je kunt bij zachte lenzen kiezen uit daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Daglenzen zitten per stuk verpakt in een houder met inzetvloeistof en je vervangt ze dus dagelijks voor een nieuw paar. Weeklenzen draag je een week continue of voor twee weken als je ze alleen overdag draagt. Erg populair zijn de Acuvue Oasys weeklenzen van Johnson en Johnson. Maandlenzen zijn de meest gekochte zachte contactlenzen en dit komt omdat ze in de regel wat goedkoper in het gebruik zijn t.o.v. daglenzen en weeklenzen en ook deze contactlenzen hebben een prima draagcomfort.

Zowel daglenzen, weeklenzen en maandlenzen zijn verkrijgbaar in sferische, torische als ook multifocale uitvoering. Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen die last hebben van astigmatisme. Multifocale contactlenzen zijn geschikt voor personen die last krijgen om alles op korte afstand nog scherp te zien. Leesklachten komen voor bij personen die zo rond de 45 jaar zijn, omdat de ooglenzen rond die leeftijd niet meer zo flexibel zijn als daarvoor.

Dus kies je voor contactlenzen dan is er dus voor iedereen wel een geschikte contactlens te koop.